Založ si blog

Podvod so sociálnymi podnikmi posúva vláda ďalej na východ. Do Sabinova.

Keďže na dnešnom výjazdovom oblbovaní odsúhlasila vláda pre sabinovský okres pomoc 82 000 000,- € pre tento okres na najbližšie 4 roky, dá sa veľmi úspešne prognózovať ďalší osud týchto peňazí.

Zahľadiac sa do politickej histórie Smeru a jeho dnešných lokajov, karma tejto sumy je spečatená už dnes. Polovica je rozkradnutá už vo chvíli, keď blondínka za klávesnicou ťuká tieto riadky do počítača. 82 miliónov je totiž príliš veľká suma na to, aby nechala chladnými lepkoprstých zo zlepenca. Už pred tým, ako Fico “slávnostne” túto pomoc oznámil dnes v Sabinove, bol určený kľúč na delenie. 50%-25%-25%. Také čiastky pripadnú zástupcom “jedinej možnej vládnej alternatívy” Slovenska. Smer, SNS a … Chcela som napísať Most, ale teraz mi napadlo, že k tomu ešte pribudne Hrnčiar so svojou zbojníckou minidružinou. Takže tie % sa ešte budú upravovať na trase Šamorín – Martin. Osud prvej polovice finačnej “injekcie” je teda spečatený, tá druhá bude mať podobný príbeh.

Podľa Fica “do roku 2020 vláda vyčlení do okresu z verejných zdrojov 57,9 milióna eur a zo súkromných zdrojov sa bude snažiť zmobilizovať 21,9 milióna eur”.  Mobilizácia zo súkromných zdrojov v preklade znamená ďalšie zdaňovanie a zvyšovanie odvodov. Ďalej uviedol, že „podpora ide do oblastí, ktoré boli identifikované ako najperspektívnejšie z pohľadu vytvárania pracovných miest.“ Ja doplním, že naperspektívnejšie sú už v tomto okamihu tie oblasti a firmy, ktoré vlastnia “čestní privatizéri Mečiarovci”, dnes už pochopiteľne “ešte čestnejší” sociálni smeráci. Do roku 2020 chce vláda vytvoriť v okrese 1 115 nových pracovných miest, uviedol Fico.  Pritom by úplne stačilo, aby postavil do roku 2010 diaľnicu do Košíc. Ako ďalej predseda dodal, k dispozícii bude pre okres aj regionálny príspevok vo výške 3,84 milióna eur určený na konkrétne projekty. Financie budú vyčlenené počas štyroch rokov, pričom 500-tisíc eur vyčlenia v tomto roku, po 850-tisíc eur v ďalších troch rokoch a 790-tisíc eur v roku 2020. Najviac peňazí vo výške 465-tisíc eur pritom dostanú mestá a obce na vybudovanie cyklochodníkov na dochádzanie za prácou. No, ak by k tomu sľúbil ešte aj fabriku na bicykle, bol by už Ficov vzdušný zámok  postavený na kĺúč.

Viera Tomanová sa do povedomia ekonómov zapísala ako tvorkyňa hospodárskychch idiotizmov Slovenska. Stačí si spomenút na jej sociálne podniky, ktoré odštartovala s takou pompou, že napokon pumpla občanov Slovenska o niekoľko miliónov €. Zdá sa, že tento “úspech” nedá spávať skutočným vlastníkom Smeru – rozumej oligarchom. A keďže tunel na štátne peniaze cez DPH je dnes už trošku riskantnejší, našli si novú metódu. Ficove výjazdové zasadnutia vlády.

Ale smútiť nemusia ani inde. Nabudúce sa dozvieme, že v Sobranciach bude vláda budovať kozmodrom a v Medzilaborciach podporí výstavbu fabriky na bublifuky.

Mojich rodičov nútili, aby odsúdili výzvu Niekoľko viet, ktorú im nedovolili prečítať! Dnes im zase nedovolia prečítať Kali špeciál

31.08.2016

Dejiny sa opakujú ako mlynské koleso. Pamätám si, keď naši prišli niekdy na jar roku 1989 z roboty a otec bol zeleno-čierny od hnevu. „Tak tie ku…y si fakt myslia, že sme všetci úplne, ale úplne sprostí“? Hučal už snáď pred vchodom do domu. Bola ho proste celá ulica. „Oni si fakt myslia, že každý jeden z nás je na ich obraz?“ Po dlhšom [...]

Neviem, kde spáva v pondelok Robert Fico. Ale viem, kde spáva 8 rokov matka s 3 deťmi.

28.08.2016

Už sa mi to síce stáva čím ďalej zriedkavejšie, ake napriek tomu sú moje pravidelné návštevy doma na Slovensku vždy zdrojom prekvapenia, údivu a občas aj šoku. Naposledy, vlastne úplne presne včera, som sa, zapojila akože inak, do rodinnej diskusii o protestoch pred Bonaparte. Birmovný krstný otec Milan, kedysi horlivý obdivovateľ „konštruktéra“ Slovenska [...]

Smeru vládne BOH!

25.08.2016

Nie, je to ten, ktorého poznáme z hodín náboženstva. Predstavte si, že to dokonca nie je ani ten, na ktorého 99% tých, ktorí si prečítali názov, myslí. Proste nie je to Robert. Je to úplne, ale úplne iný BOH. Tento sa správa výsostne pragmaticiky a ide za svojím cieľom, ktorým je buď finančný, alebo hmotný prospech. Je to BOJ O HRANTY! Aké jednoduché a praktické [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 122944x
Priemerná čítanosť článkov: 5345x

Autor blogu

Kategórie