Neviem, kde spáva v pondelok Robert Fico. Ale viem, kde spáva 8 rokov matka s 3 deťmi.

28. augusta 2016, angelikascmidt, Nezaradené

Už sa mi to síce stáva čím ďalej zriedkavejšie, ake napriek tomu sú moje pravidelné návštevy doma na Slovensku vždy zdrojom prekvapenia, údivu a občas aj šoku. Naposledy, vlastne úplne presne včera, som sa, zapojila akože  inak, do rodinnej diskusii o protestoch pred Bonaparte. Birmovný krstný otec Milan, kedysi horlivý obdivovateľ „konštruktéra“ Slovenska Vladimíra Mečiara a podporovateľ jeho „čestných“ privatizérov, má dnes úplne iný problém, ako vyvesovať na záhrade slovenskú zástavu preskakovať ako na Krahuliach vatru zvechovanosti(!) a do okna lepiť Vladovu fotografiu. Napokon jeho miláčik sa už volá úplne, ale úplne inak.

Dnes teda krstný už nevyýska od radosti nad tým, že tím HZDS splavil na pltiach Váh a vodca ohlásil naplnenie tisícročného sna Slovákov.Nevýska dokonca ani nad jeho niekdajším bombastickým oznámením, podľa ktorého „doviezol z Ruska 100 000 pracovných miest“. Krstný Milan už dávno vymenil vodcu a tým sa „inovovali“ aj jeho problémy. Ten najpálčivejší, ktorý ho dnes desí a nedopraje pokoja jeho duši, skrýva v sebe nezzodpovedanú otázku: Kde v pondelok spáva Robert Fico? Pretože podľa Milana, to čo robia protestujúci pred Bonaparte každý pondelok, si „zaslúži nasadenie policajtov, vodných diel a ak bude treba, aj armády“!

„Veď to je neľudské! Aby sa človek nemohol vyspať vo vlastnom dome?! Byť na Ficovom mieste, tak na nich pošlem armádu! Aj s guľometmi! Najprv dávka nad hlavami a keď sa nerozutečú, tak naplno do nich!“ To už nedalo jeho bratovi a lakonicky skonštatoval : „Vždy si bol sprostý! Ale že si aj úchyl, to sme netušili“! Schyľovalo sa k búrke, tak som vstúpila do deja, v snahe upokojiť vášne. „Vieš, krstný,ono je to tak. Fico si vraj byt v Bonaparte prenajíma a vraj za prenájom platí. Takže ak je to tak, môže kedykoľvek dať Baštrenákovi výpoveď a odísť. On toiž má aj kam, aj za čo. Ale ak si dobre spomínaš na Helenu z vedľajšej ulice, ktorú podvodníci pripravili fingovanou zmluvou v spolupráci s notárom o byt, to je príbeh, hodný aj tvojho rozhorčenia. Ona napokon o strechu nad hlavou prišla, lebo podľa polície aj prokuratúry sa „nepodarilo preukázať, že bol spáchaný trestný čin“. A ona vďaka „netrestnému“činu“ už 8 rokov žije s 3 deťmi v socíálnej ubytovni. A ten čin bol „netrestný“ predovšetkým preto, lebo v ňom figurovalo aj meno syna okresného prokurátora. Takže kde v pondelok spáva Fico, mi je úplne ukradnuté! Pretože iní, vďaka nefungujúcej polícii, prokuratúre a súdom, spávajú kľudne v ukradnutých bytoch!