Založ si blog

Prokurátor, ktorý ešte nemá zlegalizovaný majetok, nech sa prihlási u súdruha Čižnára.

Škandál s Bonaparte okrem svojho vlastného príbehu daňového podvodu, do ktorého je priamo zapojený minister vnútra Kaliňák a viacmenej tiež priamo jeden z nájomníkov(či skôr vlastník komplexu) Robert Fico, má aj ďalších účinkujúcich. Prokurátori Palovičovci, firma Otec&Syn, nás nechali nahliadnuť na dno stoky s názvom prokuratúra. Keď vyšlo najavo, že vlastnia byt v budove, postavenej z daňového podvodu, začali sa samozrejme novinári zaujímať aj o ich iné „majiteľské aktivity“. Z verejne prístupmných zdrojov (intrenet ty si sviňa!) zistili, že vlastnia aj dom na Floride. A v tej chvíli vstupuje do diania rázny, či skôr svojrázny generálny prokurátor a Ficov spolužiak Čižnár! Nariadil s rozhodnosťou veliteľa  jazdeckej eskadróny maďarských husárov, aby mu Palovičovci zdokladovali svoje majetkové pomery! Netrvalo dlho a stalo sa. Veď mi už len ukážte niekoho, kto by nemal na svoj dom list vlastníctva?! A šéf husárov neotáľal s vyhlásením, že s majetkom jeho jazdcov je všetko v najlepšom poriadku, ak nie ešte lepšie! Čižnárovi takéto vysvetlenie stačí, ale mne sa vynára otázka, či je plat prokurátora natoľko lukratívny, že si zaň môže našetriť na vilu na Floride? Čo myslíte vy? Je?

Čižnár v snahe odvrátiť hroziaci škandál, začal riešiť veci typicky slovensky. Celý prípad chce nechať vyhniť. Ono totiž nejde len o palovičovcovcov, lebo takýchto prokurátorov sú na Slovensku desiatky, možno stovky. Pri normálnom postoji k prípadu a záujme o jeho dôsledné vyšetrenie, by totiž musel požiadať finačnú políciu, aby preverila, odkiaľ vzali – áno, to je presný terminus technicus – na kúpu zámorskej vily peniaze. A či napríklad mali súhlas Národnej banky Slovenska na ich vývoz do cudziny? Alebo sa uspokjil s rozprávkami o výhre v športke, či strýkovi zo 17 kolena, ktorý im odkázal celoživotné úspory amerického baníka? Neuspokojil, ale v záujme zachovania „prokurátorského pokoja“ sa uspokojiť musel a zrejme aj chcel. Navyše ďalším mnohým svojim podriadeným dal priamo návod, ako majú postupovať pri „legalizácii príjmov z trestnej činnosti“- a obchádzaní  zákona č.297/2008 o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestne činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu.

Prokuratúra je pod spoločenským tlakom kvôli hromadiacemu sa počtu nevyšetrených káuz, do ktorých sú zapojení najvyšší predstavitelia politiky. Hlas podobný hlasu premiéra Fica, Gorila, Bonaparte, Nástenkový tender a množstvo ďalších a ďalších a ďalších a ďalších podvodov, keď boli priamo politikmi okradnutí občania Slovenska o miliardy.

V snahe zašmodrchať svoju nečinnosť a čím častejšie aj profesionálnu neschopnosť, vyšli pred pár dňami Čižnár a špeciálny prokurátor Kováčik s kritikou na adresu polície, ktorá si vraj svoju prácu pri vyšetrovaní ekonomických zločinov vykonáva neprofesionálne a takmer amatérsky.

Ale pozor! Súbežne s tým dodali, že policajti potrebujú nové technické vybavenie na vykonávanie oparatívno-pátracej činnosti a špičkové informačno-technické prostriedky! Takže rozmenené na drobné . Kaliňák je dnes v situácii, že by bolo absurdné, aby minister dôvodne podozrivý z ekonomickej trestnej činnosti pri odpočtoch DPH, žiadal navyše prostriedky zo štátneho rozpočtu na jej odhaľovanie. Takže ako blondína predpokladám,že po dohode Čižnárom a Kováčikom, zobrali na seba túto úlohu oni dvaja. Onedlho sa dozvieme, že na základe odporúčania Generálnej prokuratúry, navýšila vláda rozpočet ministerstva vnútra o niekoľko desiatok miliónov €. Na nákup techniky, ktorá sa samozrejme udeje v režime „tajné“, aby sa obišlo verejné obstarávanie.

A zazvoní zvonec, rozprávke nebude koniec, naopak, bude pokračovať vykopaním ďalšieho tunela. Pretože koniec sa blíži, parník sa potápa, ale títo šuhaji sa neriadia heslom Zachráň sa kto môžeš, ale Ukradni čo sa ešte dá!

Na fotografii vidíte Spolužiakov.

 

Mojich rodičov nútili, aby odsúdili výzvu Niekoľko viet, ktorú im nedovolili prečítať! Dnes im zase nedovolia prečítať Kali špeciál

31.08.2016

Dejiny sa opakujú ako mlynské koleso. Pamätám si, keď naši prišli niekdy na jar roku 1989 z roboty a otec bol zeleno-čierny od hnevu. „Tak tie ku…y si fakt myslia, že sme všetci úplne, ale úplne sprostí“? Hučal už snáď pred vchodom do domu. Bola ho proste celá ulica. „Oni si fakt myslia, že každý jeden z nás je na ich obraz?“ Po dlhšom [...]

Neviem, kde spáva v pondelok Robert Fico. Ale viem, kde spáva 8 rokov matka s 3 deťmi.

28.08.2016

Už sa mi to síce stáva čím ďalej zriedkavejšie, ake napriek tomu sú moje pravidelné návštevy doma na Slovensku vždy zdrojom prekvapenia, údivu a občas aj šoku. Naposledy, vlastne úplne presne včera, som sa, zapojila akože inak, do rodinnej diskusii o protestoch pred Bonaparte. Birmovný krstný otec Milan, kedysi horlivý obdivovateľ „konštruktéra“ Slovenska [...]

Smeru vládne BOH!

25.08.2016

Nie, je to ten, ktorého poznáme z hodín náboženstva. Predstavte si, že to dokonca nie je ani ten, na ktorého 99% tých, ktorí si prečítali názov, myslí. Proste nie je to Robert. Je to úplne, ale úplne iný BOH. Tento sa správa výsostne pragmaticiky a ide za svojím cieľom, ktorým je buď finančný, alebo hmotný prospech. Je to BOJ O HRANTY! Aké jednoduché a praktické [...]

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 123099x
Priemerná čítanosť článkov: 5352x

Autor blogu

Kategórie