Založ si blog

Kade chodí, Slovensku hanbu robí. Minister vnútra Kaliňák.

Išlo vajce na vandrovku a Robert Kaliňák s Luciou Žitňanskou sa vybrali do Bruselu. Áno, išiel s tou istou Luciou, ktorej ešte pred pol rokom nevedel prísť na meno a tá istá Lucia, ktorá na oplátku nevedela prísť na meno Robertovi išla s ním. Dvojica akoby vyšitá zo slávnej repliky Černých baronov : Čo bolo bolo, terazky som major. Snáď len poopraviť by to trošku chcelo : Čo bolo bolo, terazky sme koaliční partneri.

Je však pravdou, že Kaliňáka nevítala v europarlamente dychovka z Hrušovian, dokonca nikto nečakal od neho do daru ani hasičskú striekačku. Verte, neverte, nikto ani nechcel počuť báchorku z predvolebného mítingu o tom, ako slovenskí policajti na maďarských hraniciach odklonili celú armádu utečencov. Trebárs taká europoslankyňa za Francúzsko Eva Joly verejne zapochybovala, že slovenská polícia pod Kaliňákovým vedením dokáže kauzu podvododov s DPH Kaliňákovho (nielen)obchodného partnera Bašternáka riadne vyšetriť. „Ladislav Bašternák prevádzal peniaze na vaše účty, teraz ho vyšetruje polícia. Ako môžeme veriť, že to vyšetrenie bude nezávislé, keď ste ministrom vnútra?“ spýtala sa poslankyňa, ktorá je členkou frakcie Zelených. Dokonca Kaliňákovi naznačila, že by bolo najlepšie, keby odstúpil. Občania totiž už teraz podľa poslankyne neveria politikom a korupčné kauzy túto dôveru ešte viac znižujú. Len pre úplnosť treba dodať, že Eva Joly bola v minulosti vyšetrovacou sudkyňou, ktorá bojovala proti korupcii. Napriek tomu, že sa jej opakovane vyhrážali smrťou, usvedčila z podvodu ľudí z ropného priemyslu.

Kaliňák sa podľa DenníkaN k svojej kauze pred poslancami vyjadril len stručne : “Nemôžem reagovať na niektoré osobné útoky. Na Slovensku nevyšetruje ministerstvo vnútra, ale prokuratúra, ktorá je nezávislá”. Zmysel pre humor zjavne ministrovi nechýba. Pravdepodobne si dal za cieľ urobiť z rezortu, ktorý riadi, ministerstvo srandy.

Nuž, tu by som si dovolila s pánom ministrom nesúhlasiť. Ak predopkladá, že za vystúpením europoslankyne je osobný útok, zjavne precenil svoj význam pre europoslancov, či dokonca pre európsku politiku.

DenníkN : Podobne ako Fico, aj Kaliňák rozprával v Európskom parlamente iným tónom než pred voľbami. Nepripomínal nápady Smeru, že vláda je pripravená stavať ploty na hraniciach alebo monitorovať svojich moslimov. Nepripomenul ani vlaňajší výrok premiéra Fica, že európski poslanci sú pri téme utečencov odtrhnutí od reality. Kaliňák naopak Európsky parlament niekoľkokrát pochválil. „Ukázalo sa, že napríklad v prípade vzniku spoločnej pohraničnej stráže dokáže Európsky parlament pružne reagovať,“ povedal minister.

V politickej anatómii sa takémuto postoju hovorí vtieranie sa do politického rektálneho traktu. V tomto konkrétnom prípade do politického rektálneho traktu europoslancov.

Europoslankyňa Eva Joly v podstate označila Kaliňáka za korupčníka. Je to síce tvrdé obvinenie, ale táto dáme si to môže dovoliť. Na rozdiel od Kaliňáka, totiž nikdy nebola konkurznou správkyňou žiadneho Kovošrotu, nikdy nedostala na účet peniaze od žiadneho Bašternáka, ani nebola firemne previazaná so žiadnym Kočnerom.

Pre svoju doterajšiu najväčšiu politickú hanbu, si vycestoval Kaliňák až do Bruselu. Aký je to pocit, odchádzať odtiaĺ s gaťami stiahnutými na pol žrde, by nám vedel povedať najlepšie on sám.

Ale spýtať sa ho môžeme, že?

Mojich rodičov nútili, aby odsúdili výzvu Niekoľko viet, ktorú im nedovolili prečítať! Dnes im zase nedovolia prečítať Kali špeciál

31.08.2016

Dejiny sa opakujú ako mlynské koleso. Pamätám si, keď naši prišli niekdy na jar roku 1989 z roboty a otec bol zeleno-čierny od hnevu. „Tak tie ku…y si fakt myslia, že sme všetci úplne, ale úplne sprostí“? Hučal už snáď pred vchodom do domu. Bola ho proste celá ulica. „Oni si fakt myslia, že každý jeden z nás je na ich obraz?“ Po dlhšom [...]

Neviem, kde spáva v pondelok Robert Fico. Ale viem, kde spáva 8 rokov matka s 3 deťmi.

28.08.2016

Už sa mi to síce stáva čím ďalej zriedkavejšie, ake napriek tomu sú moje pravidelné návštevy doma na Slovensku vždy zdrojom prekvapenia, údivu a občas aj šoku. Naposledy, vlastne úplne presne včera, som sa, zapojila akože inak, do rodinnej diskusii o protestoch pred Bonaparte. Birmovný krstný otec Milan, kedysi horlivý obdivovateľ „konštruktéra“ Slovenska [...]

Smeru vládne BOH!

25.08.2016

Nie, je to ten, ktorého poznáme z hodín náboženstva. Predstavte si, že to dokonca nie je ani ten, na ktorého 99% tých, ktorí si prečítali názov, myslí. Proste nie je to Robert. Je to úplne, ale úplne iný BOH. Tento sa správa výsostne pragmaticiky a ide za svojím cieľom, ktorým je buď finančný, alebo hmotný prospech. Je to BOJ O HRANTY! Aké jednoduché a praktické [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 122958x
Priemerná čítanosť článkov: 5346x

Autor blogu

Kategórie