Toto hádam nie, pán prezident Kiska!

30. júna 2016, angelikascmidt, Nezaradené

Ak máte dlhú chvíľu, radšej ju zažeňte niečím užitočným. Inak sa vám môže pritrafiť, že zájdete na oficálnu webovú stránku Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky a pri študovaní denného programu prvého muža štátu sa dozviete aj to, čo by vám inak nemohlo skrsnúť v hlave.

Dňa 30. júna 2016 bol o 14. 00 hod. povýšený prezidentom republiky do hodnosti generála Jozef Turčák.

Nuž, povedal by človek, všetko má svoje pravidlá a generálska hodnosť svojich nositeľov. Keby… keby som sa ďalej nedočítala, že Jozef Turčák ešte donedávna pôsobil vo Finančnej správe ako generálny riaditeľ colnej sekcie. Nejedná sa o finančnú správu Rakúska, ani Fínska a už vôbec nie Nemecka. Ide o finančnú správu SR, ktorá za sebou ťahá škandály typu nekresťansky predražené informačné sytémy, ktoré mimochodom takmer nefungujú, alebo najnovšie Bašternákov podvod s DPH, za ktorý nielen opozícia, ale už aj drvivá väčšina občanov, žiada hlavu ministra vnútra Kaliňáka!

A teraz sa rozhodol prezident republiky vymenovať na návrh vlády do generálskej hodnosti človeka, ktorý vo finančnej správe zastával veľmi vysokú pozíciu a bol minimálne mlčanlivým svedkom týchto podvodov!

Tak teda nie, pán prezident! Ja som na dve kolá prezidentských volieb necestovala z Čiech na Slovensko kvôli tomu, aby som Vám odovzdala svoj hlas kvôli tomu, aby ste takýmto povýšením takmer legalizovali všetky zbojstvá, ktoré sa vo finančnej správe udiali, dejú a zrejme ešte budú diať! Pripúšťam, že sa možno mýlim a existuje množstvo zápisníc z rokovaní vedenia Finančnej správy v ktorých je uvedené, že Jozef Turčák vehementne protestoval proti tomu, keď sa za stámilióny € nakupoval pre finančnú správu softvér, ktorý nikto nepotreboval a rovnako búrlivo namietal nečinnosť, keď colná kriminálka nepodala sťažnosť voči uzneseniu policajného vyšetrovateľa, ktorý zastavil stíhanie Bašternákovho podvodu! Ak však takéto zápisnice nejestvujú, Vy ste jeho povýšením do generálskej hodnosti urobili prešĺap ako skokan do diaĺky na odrazovej doske. On možno prešliapol o centimetre, ale Vy tomto prípade o celé doskočisko!

Vážený pán prezident!

Doteraz som nikdy nemala dôvod, kritizovať Vaše postupy, postoje a rozhodnutia. Práve naopak! Obávam sa však, aby nezačalo aj vo Vašom prípade platiť tu známe príslovie : Všeho do času!