Založ si blog

Ako si „národovec“ Danko strelil pred 4 rokmi do kolena.

Sú tomu 4 roky, ako najväčší momentálne žijúci Slovák Andrej Danko vyriekol tieto slová : „Verím, že posledný zradca Kossuth, ktorý tu bol a jeho nasledovník teraz ten primátor Martina Hrnčiar, že budú jasným signálom toho, že sa musia Slováci prebudiť,“ hovoril Danko.

Toľko citát, ktorého autorom je momentálne najznámejší žijúci slovenský rodoľub, autor nespočetného množstva odborných publikácií o dejinách Slovákov a iných dejinotvorných vedeckých statí.

Nuž, netreba sa unáhľovať v útokoch na politických rivalov, lebo tí sa ti môžu vrátiť v podobe koaličného partnera. Presne toto sa Dankovi pritrafilo. Hrdý „Slovák“, syn slovenského otca a maďarskej matky, ktorý si svoju živnosť založil na „láske k vlasti a národu“(tadiaľ vedie najrýchlejšia cesta k zbohatnutiu bez práce), momentálne nielen predseda jednej z vládnych strán, ale dokonca šéf parlamentu(!) si týmto nenávistným výrokom, snažiac sa predčiť svojho šéfa Slotu, prestrelil kolená skrz – naskrz.

Slovenskí nacionalisti zoskupení okolo Slotovej lúzy vždy hľadali volebné hlasy medzi – nazvem to okrúhlo – jednoduchšie uvažujúcimi voličmi. Voličmi, ktorí za každú cenu potrebujú nepriateĺa, bez ohĺadu na to, či to je Maďar, Róm, Čech … Zvašok si kľudne doplňte podľa ľubovôle. Taká je napokon mentálna výbava všetkých doterajších vodcov SNS a ich zástupcov. Danko nielenže nevybočuje z tohoto radu, ale naopak, dokonca z neho ešte vyčnieva. U Slotu sme totiž vždy vedeli, že je to milovník destilátov(po česky ochmelka) a v zásade okrem opileckých excesov nemal čím upútať. Danko sa snaží zo seba robiť niečo na spôsob „novej generácie národo – buditeľského politika“, ale čo je najhoršie, sám seba pokladá za inetelktuála … Stačí sa započúvať do jeho jazykového prejavu a mamkina maďarská stopa je nezmazateľná. Napokon po mamke má materinský jazyk maďarčinu.

Takže opakovane si dovolím vypožičať text od blogera Pavla Kaplana, lebo také zhrnutie Dankovej vybrúsenosti, briskonosti čistoty slovenčiny ba sa nepodarilo ani jazykovedcom z Jazykovedného ústavu Ľudovíta Štúra.

Vybrané state z dielne maestra lingvistiky Andreja Danka: „Dokedy my budeme sa taktom trieštiť“, lebo „Ak teda je pripravované aj odvolanievládnej predsedy Slovenskej republiky“, potom treba povedať, že „Vláda nestojí a nepadá na žiadnomkoncesionárskom poplatkovi“, ktorí žije planou nádejou, že „Splnil sa mi sen a musím zmeniť celkové svoje žitie“, aby som „Dáme, ktorá sa hlboko vryla do srdciach“ jasne a zrozumiteľne povedal, že ani ona „Mňa nevyprovokuje na emócie urážok“, lebo „Nechcem robiť z niekoho hrdinu, kto ním nie je“, a jasne jej dať najavo, že …“orgány v činnom trestaní ho posúdia“,aby Kaliňák „ma informoval o tom, že nebude dnes byť“, pretože „Spojenie možného z nemožného pomaly ma zodpovedného za každého“ nedáva právo, aby sa tu vyskytovali javy, kedy „Poslanec uráža poslanca spôsobom , akým uráža“ , lebo aj keď „nie je možné odhadom rekogniskáciou rátať“, je tu priestor na to ľudské, „Prepáčte, sú poslanci, ktorí po mojom rozhodnutí do mňa osobne na svojich profiloch útočia – od spôsobu mumáka, urážok a všetkého osobného“.

Teraz by ma zaujímalo, čo nám Andrej odpovie na aotázku, ako dokáže sedieť v jednej koalícii s novodobým Lajosšom Kossuthom? A rovnako by ma zaujímalo, čo nám na túto tému odpvie Lajoš Kossuth, za slobodna Andrej Hrnčiar?

Myslím, že ich odpoveď by znela ťahavo unisonno : Euróóóóóóó……. ! Graficky : €.

A kto tomu neverí, neverí… Nech si klikne na tento link z Aktuality.sk :

http://www.aktuality.sk/clanok/365785/danko-pred-styrmi-rokmi-hrnciar-je-zradca-na-madarskej-kandidatke/

 

Mojich rodičov nútili, aby odsúdili výzvu Niekoľko viet, ktorú im nedovolili prečítať! Dnes im zase nedovolia prečítať Kali špeciál

31.08.2016

Dejiny sa opakujú ako mlynské koleso. Pamätám si, keď naši prišli niekdy na jar roku 1989 z roboty a otec bol zeleno-čierny od hnevu. „Tak tie ku…y si fakt myslia, že sme všetci úplne, ale úplne sprostí“? Hučal už snáď pred vchodom do domu. Bola ho proste celá ulica. „Oni si fakt myslia, že každý jeden z nás je na ich obraz?“ Po dlhšom [...]

Neviem, kde spáva v pondelok Robert Fico. Ale viem, kde spáva 8 rokov matka s 3 deťmi.

28.08.2016

Už sa mi to síce stáva čím ďalej zriedkavejšie, ake napriek tomu sú moje pravidelné návštevy doma na Slovensku vždy zdrojom prekvapenia, údivu a občas aj šoku. Naposledy, vlastne úplne presne včera, som sa, zapojila akože inak, do rodinnej diskusii o protestoch pred Bonaparte. Birmovný krstný otec Milan, kedysi horlivý obdivovateľ „konštruktéra“ Slovenska [...]

Smeru vládne BOH!

25.08.2016

Nie, je to ten, ktorého poznáme z hodín náboženstva. Predstavte si, že to dokonca nie je ani ten, na ktorého 99% tých, ktorí si prečítali názov, myslí. Proste nie je to Robert. Je to úplne, ale úplne iný BOH. Tento sa správa výsostne pragmaticiky a ide za svojím cieľom, ktorým je buď finančný, alebo hmotný prospech. Je to BOJ O HRANTY! Aké jednoduché a praktické [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 122956x
Priemerná čítanosť článkov: 5346x

Autor blogu

Kategórie