Založ si blog

Kým ostatní vojaci mrzli na cvičení, Andrej Danko sa vyvaľoval ako štábna krysa na ministerstve.

Andrej Danko je príbehom skutočného, profesionálneho Slováka. Leitmotívom žitia a bytia týchto prečudesných stvorení znie : Po vlastný prospech, po vlastnú funkciu, po vlastný žalúdok.

Syn „čestného privatizéra mečiarovca“, ako týchto kmínov nazval myslím Marián Augustín Húska(ak sa mýlim, opravte ma), musel nasávať  život Slováka-darmožráča už v rannom detstve. Možno priamo so sunarom. Otec, úspešný privatizér z Mečiarovskej éry, ktorému sa podarilo za zlomok skutočnej ceny sprivatizovať (rozumej ukradnúť) Lesostav v Revúcej, musel byť skutočne veľkou inšpiráciou pre ďalší profesionálny rast Andreja.

O jeho profesnýchch úspechoch právnika sa toho veľa nedozvieme. Iba ak o paušáloch, ktoré bral za svoju nepochybne „brilantnú“ fiškáľsku prácu. Napríklad pre miestny úrad v Račí, ktorý táto „sranda“ vychádzala na 160 000,-SK mesačne. Alebo na jediný právny úkon, za ktorý zaplatili Verejné prístavy a.s. v korunách rovný milión. Isteže len náhodu to bolo v čase, keď im šéfovali ľudia ďalšieho slovenského megazlodeja Jána Slotu.

Mimochodom, Andrej Danko, prezývaný aj „odborne, hrdo, slušne“, hlasoval za vylúčenie Anny Belousovovej zo strany za to, že kritizovala podvody Slotových nominantov v prípade emisií a nástenkového tendra. Nepochybne aj vtedy hlasoval „odborne, hrdo, slušne“. Niežeby mi bolo Anny ľúto, to iste nie, ale bola jediná, ktorá sa v tej bande chmatákov a „Slovákov z povolania“  dokázala aspoň pozrieť pravde do očí.

Andrej ako protekčné dieťa odslúžil ako „podržtaška“základnú vojenskú službu na ministerstve obrany v čase, keď mu šéfoval Ján Sitek, vtedajší vplyvný člen Slotovej galérky. Inými slovami, keď vojaci mrzli na cvičeniach v teréne, alebo ich umáralo pekelne pražiace slnko, Danko sa pripravoval na obranu vlasti pred agresorom zašitý v suchu a teple ministerskej kancelárie. Alebo aspoň jej predsiene.

Nuž, dobre je byť Slovákom z povolania…

Mojich rodičov nútili, aby odsúdili výzvu Niekoľko viet, ktorú im nedovolili prečítať! Dnes im zase nedovolia prečítať Kali špeciál

31.08.2016

Dejiny sa opakujú ako mlynské koleso. Pamätám si, keď naši prišli niekdy na jar roku 1989 z roboty a otec bol zeleno-čierny od hnevu. „Tak tie ku…y si fakt myslia, že sme všetci úplne, ale úplne sprostí“? Hučal už snáď pred vchodom do domu. Bola ho proste celá ulica. „Oni si fakt myslia, že každý jeden z nás je na ich obraz?“ Po dlhšom [...]

Neviem, kde spáva v pondelok Robert Fico. Ale viem, kde spáva 8 rokov matka s 3 deťmi.

28.08.2016

Už sa mi to síce stáva čím ďalej zriedkavejšie, ake napriek tomu sú moje pravidelné návštevy doma na Slovensku vždy zdrojom prekvapenia, údivu a občas aj šoku. Naposledy, vlastne úplne presne včera, som sa, zapojila akože inak, do rodinnej diskusii o protestoch pred Bonaparte. Birmovný krstný otec Milan, kedysi horlivý obdivovateľ „konštruktéra“ Slovenska [...]

Smeru vládne BOH!

25.08.2016

Nie, je to ten, ktorého poznáme z hodín náboženstva. Predstavte si, že to dokonca nie je ani ten, na ktorého 99% tých, ktorí si prečítali názov, myslí. Proste nie je to Robert. Je to úplne, ale úplne iný BOH. Tento sa správa výsostne pragmaticiky a ide za svojím cieľom, ktorým je buď finančný, alebo hmotný prospech. Je to BOJ O HRANTY! Aké jednoduché a praktické [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 122971x
Priemerná čítanosť článkov: 5347x

Autor blogu

Kategórie